Daleke destinacije

Mauricijus


Republika Mauricijus je ostrvska država u jugoistočnom Indijskom okeanu, oko 855 km istočno od Madagaskara, 2.000 km od istočne obale Afrike. Pored ostrva Mauricijus u sastavu republike se nalaze i ostva Sv. Brandon, Rodrigez, kao i ostrvska grupa Agalega. Ostrvo su otkrili Portugalci 1505. godine. Prvi kolonizatori su bili Holanđani koji su naselili ostrvo 1638. godine, dajući mu ime po princu Morisu od Nasaua. Francuzi su vladali ostrvom tokom 18. veka, a ostrvu su dali ime Il d Frans. Britanci su se iskrcali u tajnosti 2. septembra 1810. godine na"Malerozni rt", odakle su preuzeli celo ostrvo i vratili mu ime Mauricijus. Mauricijus je nezavisnost dobio 1968, kada je država postala republika. Danas je jedna od najrazvijenijih zemalja Afrike. Ovo ostrvo je svojeveremeno bilo utočište dodo ptice koja se naselila na Mauricijusu pre četiri miliona godina. Istebljenje ove vrste je počelo sa doseljenjem Portugalaca i Holanđana u 15. veku, a poslednji dodo ubijen je 1681. godine, što znači da je posle 4 miliona godina bilo dovoljno nešto više od 150 da se istrebi dodo. Ptica dodo se danas nalazi na grbu republike Mauricijus.

Beachcomber Dinarobin Hotel Golf & Spa  5*

Lokacija:
Nalazi se u blizini centra Retimna, kod ulaza u stari deo grada sa srednjevekovnom tvrdjavom. Od aerodroma Heraklion je udaljen 82 km, oko sat vremena vožnje, a u neposrednoj blizini su restorani, taverne, prodavnice.

Plaža:
Gradska plaža opremljena ležaljkama i suncobranima (uz doplatu) je udaljena oko 450m.

Hotelski sadržaj:
Recepcija, restoran, lobi bar, bazen na hotelskom krovu i bar kod bazena, sala za oko 120 ljudi, wi-fi internet konekcija u lobiju hotela, internet kutak (uz doplatu).

Sobe:
Hotel raspolaže sa 72 prostarne sobe elegantno dekorisane sa balkonom i pogledom na grad. Standardne sobe sadrže francuski ili dva odvojena ležaja i pomoćni ležaj, namenjene su za smeštaj 2-3 osobe. Svaka soba ima kupatilo, fen za kosu, klima uredjaj, telefon, sef (uz doplatu), TV, frižider.

Usluga:
Noćenje sa doručkom ( doručak se služi po principu švedskog stola, samoposluživanje).

Kontakt:
//www.achillionpalace.gr/en

Kontakt

  • Adresa: Bulevar oslobodjenja 267, 11000 Beograd, Srbija Broj_licence: 303/2020 – A 25, MB: 20421975
  • + 381.60.08.86.999
Kontakt forma

PRATI NAS NA


RADNO VREME

Ponedeljak - Petak: 10 - 18h
Subota i Nedelja: Neradni

O Nama

Turistička agencija Liberty travel je jedinstvena agencija na našem tržištu koja omogućava kupovinu aranžmana preko interneta... Prilikom posete sajtu videćete preko 70 atraktivnih destinacija.

 

 


Osoba zadužena za prijem i reklamaciju u agenciji Tamara Vumirović. 


Sve informacije na sajtu turističke agencije LIBERTY TRAVEL su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.