Daleke destinacije

Mauricijus


Republika Mauricijus je ostrvska država u jugoistočnom Indijskom okeanu, oko 855 km istočno od Madagaskara, 2.000 km od istočne obale Afrike. Pored ostrva Mauricijus u sastavu republike se nalaze i ostva Sv. Brandon, Rodrigez, kao i ostrvska grupa Agalega. Ostrvo su otkrili Portugalci 1505. godine. Prvi kolonizatori su bili Holanđani koji su naselili ostrvo 1638. godine, dajući mu ime po princu Morisu od Nasaua. Francuzi su vladali ostrvom tokom 18. veka, a ostrvu su dali ime Il d Frans. Britanci su se iskrcali u tajnosti 2. septembra 1810. godine na"Malerozni rt", odakle su preuzeli celo ostrvo i vratili mu ime Mauricijus. Mauricijus je nezavisnost dobio 1968, kada je država postala republika. Danas je jedna od najrazvijenijih zemalja Afrike. Ovo ostrvo je svojeveremeno bilo utočište dodo ptice koja se naselila na Mauricijusu pre četiri miliona godina. Istebljenje ove vrste je počelo sa doseljenjem Portugalaca i Holanđana u 15. veku, a poslednji dodo ubijen je 1681. godine, što znači da je posle 4 miliona godina bilo dovoljno nešto više od 150 da se istrebi dodo. Ptica dodo se danas nalazi na grbu republike Mauricijus.

Residence Mauritius 5 * Mauricijus
Residence Mauritius 5 * Mauricijus
Beachcomber Dinarobin Hotel Golf & Spa  5*
ACHILLION PALACE HOTEL 4* Krit
So Sofitel Mauritius 5*
So Sofitel Mauricijus 5* Bel ombre
Sensimar Lagoon Mauritius 5* Mauricijus
Sensimar Lagoon mauritius 5*
The Westin Turtle Bay Resort  5* Mauricijus
The Westin Turtle Bay Resort 5*

Kontakt

  • Adresa: Bulevar oslobodjenja 267, 11000 Beograd, Srbija, MB: 20421975
  • + 381.60.08.86.999
Kontakt forma

PRATI NAS NA


RADNO VREME

Ponedeljak - Petak: 10 - 18h
Subota i Nedelja: Neradni

O Nama

Turistička agencija Liberty travel je jedinstvena agencija na našem tržištu koja omogućava kupovinu aranžmana preko interneta... Prilikom posete sajtu videćete preko 70 atraktivnih destinacija.

 

Milenijum osiguranje

 


Osoba zadužena za prijem i reklamaciju u agenciji Tamara Vumirović. 


Sve informacije na sajtu turističke agencije LIBERTY TRAVEL su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.